Stillingsopslag
Søg

Flotte resultater i undervisningseffekt og karaktergennemsnit

Rygaards Skole rangerer som en af landets bedste skoler med imponerende resultater både i undervisningseffekt og karaktergennemsnit.

CEPOS’ seneste undersøgelse af grundskolernes undervisningseffekt for 2022/23 sætter Rygaards Skole i en fornem position som nummer 18 ud af 1413 skoler i Danmark, og nummer 1 i Gentofte Kommune.  Undersøgelsen, der tager højde for elevernes socioøkonomiske baggrund, viser, at Rygaards Skole formår at løfte elevernes faglige niveau.

Undervisningseffekten er et udtryk for forskellen mellem det karaktergennemsnit, eleverne rent faktisk opnår, og det forventede karaktergennemsnit baseret på deres socioøkonomiske baggrund. Analysen indikerer, at Rygaards Skole har formået at skabe et stimulerende og lærerigt læringsmiljø, som har resulteret i en betydelig faglig udvikling hos eleverne.

Samtidig placerer Skolegang.dk, Danmarks førende skoleindex, Rygaards Skole som nummer 4 ud af 2719 skoler i landet med et imponerende gennemsnit på 9,6. Dette er langt over landsgennemsnittet på 7,3. 

CEPOS’ forskningschef, Karsten Bo Larsen, fremhæver, at der er en betydelig forskel mellem præstationerne på landets svageste og stærkeste skoler. Han noterer sig også, at der er et generelt mønster, hvor de frie grundskoler generelt klarer sig bedre end folkeskolerne, når det kommer til at løfte elevernes faglige niveau.

Den positive undervisningseffekt på Rygaards Skole understreger vigtigheden af en engageret undervisningsindsats og en stærk skolekultur, der fokuserer på at udvikle hver enkel elevs potentiale.