Stillingsopslag
Søg

Vores værdier og fællesskab i usikre tider

Hos Rygaards skole er det vores værdier, som gør os forskellige fra andre steder. Værdier som venlighed, gensidig respekt, empati og ansvar bidrager alle til en god atmosfære. Man kan føle og mærke disse værdier på hele skolen – og det er i usikre tider som disse, hvor værdier kan hjælpe og guide os gennem de udfordringer, som vi står overfor.  

En af de største udfordringer, som vi står overfor lige nu er Coronavirus. En virus, der forårsager COVID-19, som har formået at sprede sig hurtigt over hele verden. Alle er berørt af denne virus, og vi har alle været nødt til at tilpasse os nye vaner og finde alternative løsninger for at sikre, at vi fortsætter vores udvikling og læring. Hos Rygaards skole lærer vi, at man ikke skal være bange for udfordringer, da de hjælper os med at tænke ud af boksen – udfordringer kan lede til innovation, øge kreativitet og få os til at se og prøve nye ting, som vi alle kan lære af. 

Selvom vores lærere, personale og elever er hjemme, så er vores fællesskab stadig stærkt. Vi arbejder sammen og hjælper hinanden med at komme igennem disse usikre og udfordrende tider. Lærere er i kontakt med deres elever, nye læringsmuligheder udvikles, og alle gør hvad de kan for at støtte og hjælpe hinanden. I tiden, der er det taknemmelighed, som vi har et specielt fokus på, og der er hér noget at være taknemmelig for. Vores stærke fællesskab – en stor tak til alle.  

Når vi kigger på, hvordan alle takler og håndterer den anderledes dagligdag, så ses det klart, at kreativiteten stadig blomstrer. Nogle lærere har lavet videnskabelige YouTube-videoer med eksperimenter til at forklare processer og koncepter for deres elever. Nogle elever har designet præsentationer om deres hjembyer, andre har lavet bøger og tegneserier om deres yndlings legetøj og meget mere. Det kan godt være, at vi i øjeblikket er fysisk fra hinanden, men kreativitet og teknologi hjælper os med at stå sammen. 

Kreativitet og nysgerrighed fører også til uddybende spørgsmål, som fører til både leg og øget forståelse. Udfordrende og vanskelige tider kan være svære, men ved at tage imod dem, så giver de også muligheder for udvikling. Som vores skoleleder fortæller i hans velkomstbesked, “vi forbereder dem til en verden, der kræver mod og fleksibilitet” – det er i tider som disse, hvor vi testes, forberedes og udvikles. Udviklingen af vores elever strækker sig ud over bøgerne; det handler ikke kun om at blive en dygtig elev, men om dannelse og personlig udvikling. Det handler om at blive et godt og velforberedt individ, der bruger sine evner positivt til at bidrage til samfundet. 

Vær ikke bange for at tage imod udfordringer – husk at være fleksible, venlige og respektfulde over for hinanden. Og husk, det er vores værdier og fællesskab, som hjælper og guider os gennem de udfordringer, som vi står overfor.