Stillingsopslag
Søg

The Duke of Edinburgh’s Award-programmet (DofE)

The Duke of Edinburgh’s Award-programmet (DofE) er et anerkendt ungdomsudviklingsprogram, som giver teenagere og unge mulighed for at udvikle nye færdigheder, blive mere selvstændige og engagere sig i deres lokalsamfund.

Programmet blev grundlagt i 1956 af prins Philip, hertugen af Edinburgh, og er designet til at udfordre unge mennesker mellem 14 og 24 år og fremme deres personlige, sociale og fysiske udvikling gennem en række aktiviteter.

Bronze, Sølv og Guld
Programmet består af tre niveauer: Bronze (som skolen tilbyder til elever i 9. klasse), samt Sølv og Guld, hvor hvert niveau stiller højere krav til tidsforbrug og indsats. Hvert niveau består af tre hovedområder og en ekspedition, som deltagerne skal engagere sig i:

1. Frivilligt arbejde: Deltagerne skal bruge tid på at udføre gode gerninger i deres lokalsamfund. Dette kan være alt fra at arbejde i en genbrugsbutik til at hjælpe til på et plejehjem.

2. Færdigheder: Deltagerne vælger en færdighed, de vil udvikle, som kan være alt fra at lære at spille et musikinstrument til at lave mad eller noget helt tredje.

3. Fysisk aktivitet: De unge skal deltage i en sport eller fysisk aktivitet for at forbedre deres sundhed og velvære.

Ekspedition: Deltagerne planlægger og deltager i en udendørs ekspedition en weekend i foråret. Ekspeditionen består af en vandretur på cirka 25 kilometer og overnatning i telt. For at gennemføre ekspeditionen kræves både teamwork, god planlægning og udholdenhed.

Hver uge er der, udover de selvvalgte hovedområder, en dobbeltlektion, hvor man blandt andet får førstehjælpskursus, lærer at planlægge en vandrerute, bruge kompas, lave mad over blus, pakke en rygsæk osv.

Dedikation og selvdisciplin
Programmet kræver både dedikation og selvdisciplin, da hvert niveau stiller specifikke tidskrav for gennemførslen af de forskellige områder. Dette betyder, at deltagerne skal afsætte en fastsat tidsperiode til at gennemføre hver aktivitet.

I 9. klasse er det kun muligt at deltage på bronze-niveau. Dette kræver mindst tre måneder for hver af de tre hovedområder samt yderligere tre måneder inden for mindst ét af disse områder. Derudover inkluderer programmet øvelsesture, der finder sted over to lørdage, samt årets store ekspedition, som strækker sig over to dage med en enkelt overnatning. Deltagerne skal skrive logbog ugentligt og dokumentere deres udvikling i de forskellige hovedområder.

Sølv-niveauet er indtil videre kun for elever i Year 11, og guld-niveauet kan gennemføres efter aftale, da man på dette niveau allerede har forladt grundskolen.

Programmet er meget tidskrævende, men fremmer vigtige livsfærdigheder som planlægning, tidsstyring, teamwork og lederskab. Deltagerne lærer at sætte mål og arbejde vedholdende for at opnå resultater, hvilket kan være en stor fordel både i skolen og senere i livet.

Tilmelding
Det koster 3000 kr. for skoleåret at deltage i The Duke of Edinburgh’s Award-programmet.

Tilmelding foregår efter sommerferien. Yderligere information følger i august.

For at blive optaget skal man sende en motiveret ansøgning og deltage i et interview. Man vil modtage yderligere information ved skoleårets start, men du er meget velkomne til at skrive, hvis du ønsker at vide mere.

Læs mere her: About – Intaward